Perearst: "Esimesed gripijuhtumid võivad aset leida juba oktoobris"

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Eeelmine gripihooaeg oli koroonaviiruse tõttu leebe. Kuigi gripihooaeg on talvekuudel võivad esimesed haigestumised toimuda juba sel kuul. Selleks, et hull haigus ei tabaks, tasub end vaktsineerida.
Eeelmine gripihooaeg oli koroonaviiruse tõttu leebe. Kuigi gripihooaeg on talvekuudel võivad esimesed haigestumised toimuda juba sel kuul. Selleks, et hull haigus ei tabaks, tasub end vaktsineerida. Foto: Madis Veltman

Tavapäraselt hakkab gripp oma kombitsaid laia ajama alles detsembris ja selle tipp saabub veebruaris, märtsis. Küll aga tasub mõelda praegu vaktsineerimisele. Perearst soovitas muu hulgas vaktsineerida imikuid ja lastega kokku puutuvaid täiskasvanuid.

Perearst Maire Suurkivi rääkis, et gripp hakkab levima küll hiljem kui teistest respiratoorsetest viirustes põhjustatud haigused. "Detsembri lõpus, kuigi esimesed haigusjuhtumid võivad aset leida ka juba oktoobris. Haigestumise tipp saabub enamasti veebruaris-märtsis ning hooaeg võib kesta kuni juunini välja," ütles Suurkivi.

Sõmeru perearsti sõnum on üks: gripi vastu vaktsineerida tasub selleks, et vältida haiguse rasket ja lausa surmaga lõppeda võivat kulgu. Ta lisas, et kui koroonaga seoses teadlased milleski ühel meelel on, siis selles, et kuigi gripivaktsiin ei kaitse koroonaviiruse eest, tuleb end lasta vaktsineerida.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles