Tapa linnaku sõdurid proovisid multifilmikunstniku ametit

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Ajateenijad said animatsioonikunstnikena kätt proovida.
Ajateenijad said animatsioonikunstnikena kätt proovida. Foto: Marina Loštšina

Esmaspäeval alanud ja 25. oktoobrini kestev filmifestival "Kino maale" tõi 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakusse taas animatsiooni töötoa, et ajateenijatele anda võimalus fantaasia lendu lasta.

Reamees Christofer Robin Velbergi nagu teistegi töötoast osa võtnud ajateenijate jaoks oli animatsiooni tegemine üpris üllatav ja ootamatu ettevõtmine. "Aga see oli väga äge – sai oma varjatud talenti avastada ning uusi tutvusi luua. Protsess ise oli ka põnev – meiega liitus üks Briti kaitseväelane, seega meil tuli üsna rahvusvaheline animatsioon, mille tegelasteks on kolme riigi sõdurid. Tegelikult mõtteid tekkis palju, ning ehk kui vaba aega on piisavalt, tuleb neid animatsioone veel," kõneles Velberg.

Festivali "Kino maale" korraldaja Indrek Jurtšenko sõnul on animatsioonide maailm ühtemoodi paeluv nii lastele kui ka täiskasvanutele. "Korraldaja jaoks on emotsioonid, mis festivalil osalejatel tekivad kas programmis olevate animatsioonide vaatamisel või nende loomisel, parim tasu ja motivatsioon, mis ka vaatamata keerulisele olukorrale andis julguse kino taas maale tuua," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles