Koroonaolukord Lääne-Virumaal: kes on haiged ja kas kolle võib tekkida?

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Teadlased uurivad, kuidas toimib koroonaviirus tõsise immuunsusprobleemiga patsientide puhul.
Teadlased uurivad, kuidas toimib koroonaviirus tõsise immuunsusprobleemiga patsientide puhul. Foto: shutterstock.com

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1509 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 45 tulemus osutus positiivseks. Lääne-Virumaale lisandus üks uus juhtum, kuid nakatunu elab tegelikult Harjumaal ja temaga tegeleb edasi terviseameti põhja regionaalosakond. Mis toimub koroonaviirusega meie maakonnas?

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et Lääne-Virumaal on praegu koroonaviirus diagnoositud elukoha järgi kuuel inimesel, kuigi statistika näitab kaheksat inimest, kuid nad kõik ei ela meie maakonnas. 

Isolatsioonis on siin ka Ukraina kodanik, kes on siia tööle tulnud. 

"Need kuus inimest on nooremapoolsed ja keskealised, eakaid nende seas pole," ütles Muusikus. 

Haiglaravi nendest keegi ei vaja. 

Inimesed on nakatunud tuttavate kaudu või pereringis. Marje Muusikus avaldas lootust, et viirusekollet ei teki – haigete lähikontaktsed on isolatsioonid.  

2020. aastal on Lääne-Virumaal koroonadiagnoosi saanud 40 inimest. "Eesti mõistes on maakond haigestumise mõttes üks väiksemaid, osa haigeid polegi seotud Lääne-Virumaaga, nad elavad mujal, kuid andmeid pole nad rahvastikuregistris uuendanud," lausus Muusikus. 

Viimase ööpäeva statistika järgi laekus rahvastikuregistri andmete järgi enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 22 inimesel.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kaheksa on seotud Jõhvi hooldekeskusega ehk kuus klienti ja kaks töötajat, viiel juhul saadi viirus koolist. Neljal juhul saadi nakkus pereliikmelt ning kahel töölt. Kahel juhul on haigus toodud Eestisse Venemaa föderatsioonist ja ühel Küproselt. 

Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas üheksa aktiivset kollet.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1100 inimest, kellest on haigestunuid 201.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 51,54.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 45 COVID-19 patsient, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis surnud 67 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles