"Maahommik" püüdis lindile kanade elu lasteaias

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rahvusringhäälingu saade "Maahommik" väisas Lääne-Virumaad, muu hulgas võeti üles Kauri lasteaia kanad ja sealne peenramaa.
Rahvusringhäälingu saade "Maahommik" väisas Lääne-Virumaad, muu hulgas võeti üles Kauri lasteaia kanad ja sealne peenramaa. Foto: Marianne Loorents

Eile väisas Lääne-Virumaad rahvusringhäälingu telesaade "Maahommik". Suurte plaani seati mitmed vinged tegijad. Teiste seas võeti kaadrisse Kauri lasteaia kanad ja Porkuni paemeister Ain Aasa.

Üks kaader, mida loodavad kaurlased telesaatest näha, on seotud väikese poisi Georgiga, kes seisis kanakarja läheduses ja nosis õunapuu alt leitud sibulõuna. Tema käeke ulatus täpselt kanadeni. Üks julgem kana teiste seast tuli silmapilk õuna nokkima. Niimoodi kahekesi mõnus sügisand ära söödi.

Kauri lasteaias kanadega tegelemise eestvedaja, lasteaiaõpetaja Heidi Jakobson rääkis, et "Maahommiku" saatepere sai lasteaia kanakasvatusest teada Virumaa Teatajast ja niimoodi kohale tuldigi. "Nad tahtsid oma silmaga näha, kuidas kanad ja lapsed reaalselt lasteaias koos toimivad," ütles Jakobson. Ta lisas, et jutustati ringmajandusest ja nende kasvuhoonest, sellest, mida on kanaprojektiga õpitud ja mis saab kanarammust. "Kõik ainevaldkonnad said läbi võetud – keskkond, emakeel ja matemaatika, soorollid ja peremudel," loetles Jakobson.  

Telesaate "Maahommik" meeskond kohtus siinse kandi erksate, aktiivsete ja positiivsete inimestega, et nende töid ja tegemisi ka ülejäänud Eestile tutvustada.

Lisaks Kauri lasteaiale jõuti Porkunisse ning kohtuti paemeister Ain Aasaga.

"Lisaks salvestati veel intervjuusid mitmete aktiivsete, fantaasiarikaste ja toredate Lääne-Virumaa inimestega. Eetrisse jõuavad Lääne-Virumaa lood oktoobri- ja novembrikuu "Maahommiku" saadetes," ütles Tiina Leedu rahvusringhäälingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles