Siinne tugirühm hakkab koolitama teadlikuks vanemaks

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Novembris alustab Lääne-Virumaa teadliku vanemluse tugirühm, kus antakse vanematele laste kasvatamise teemal nõu. Foto on illustratiivne.
Novembris alustab Lääne-Virumaa teadliku vanemluse tugirühm, kus antakse vanematele laste kasvatamise teemal nõu. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Adamson

Novembris alustab Lääne-Virumaa teadliku vanemluse tugirühm. Kohtutakse videosilla vahendusel ja liituda võivad kõik, kes tunnevad, et vajavad laste kasvatamise teemal vanemlikku kogemusnõu või on valmis seda ise jagama.

Lääne-Virumaa tugirühma kohtumised toimuvad iga kuu teisel neljapäeval. Sel õppeaastal kohtutakse seitsmel korral. 

Tugirühma veavad eest Rajaleidja psühholoog Liine Toming, Rakvere sotsiaalkeskuse psühholoog Maarika Kongi ning Rajaleidja sotsiaalpedagoogid Annika Pärnamägi ja Annika Villmann.

Tugigrupi töö käib Zoomi vahendusel. Rohkem infot leiab selle kohta haridus- ja noorteameti kodulehelt.

Rajaleidja korraldab ka videoloenguid. Psühholoog Jaak Maasalu peab loengu teemal "Kui kodus on teismeline", kus ta annab nõu vanematele, kelle laps on peatselt jõudmas teismeikka.Teismeeas toimuvad lapse käitumises ja olekus muutused. Kui tüdrukutel võib kõige keerulisem vanus olla 12–14, siis poistel 13–15 aastat. Maasalu selgitab videoloengus, millised muudatused lapse käitumises selles vanuses toimuvad ja miks. Ta jagab nõuandeid, kuidas muutuvat last mõista ja toetada, käitumisprobleeme ennetada ja lahendada ning kuidas rääkida teismelisega probleemidest nii, et vestlustel oleks positiivne mõju.

Spetsialistid usuvad, et mida teadlikumad on vanemad laste arenguetappidest ja lapsesõbralikest, toimivatest kasvatusmeetoditest ning mida paremini oskavad vanemad lapse kasvatamisel ette tulevate takistustega toime tulla, seda vähem tekib ka suuremaid käitumis-, suhtlemis- ja õpiraskuseid.

Rajaleidja võrgustiku tegevust korraldab haridus- ja noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles