Rakvere ametikool kandideerib aasta kooliks

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rakvere ametikool on üks kümnest aasta kooli konkursi finalistist.
Rakvere ametikool on üks kümnest aasta kooli konkursi finalistist. Foto: Ain Liiva

Täna algas rahvahääletus, millega selgitatakse välja aasta kool 2020 – tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli, teiste seas Rakvere ametikool.

Aasta kooli nimetusele kandideerib 31 kooli, neist viis on ametikoolid. Selle aasta erilise kevade tõttu oli tänavuse aasta kooli konkursi üheks fookuseks just digilahenduste kasutamine. Korraldajate soov oli märgata ja tunnustada neid kooliperesid, kes on leidnud eriti nutikaid viise õppetöö tegemiseks.

Aasta kooli konkursi žürii liikme näitleja Karl Robert Saaremäe sõnul paistsid koolide videotest hästi silma koolide omanäolisus ja eripära. "Meil on tulevikukoole, kus juba toimub suur osa õppeprotsessist digilahenduste abil. Ja siin on koole, kus selliseid võimalusi pole, aga see-eest toimub näiteks rohkem õuesõpet. Mina kui teatritöötaja hindasin videote puhul eelkõige loomingulisust, kastist-välja-mõtlemist ja nähtud vaeva," rääkis Saaremäe. 

Žürii otsusega pääsesid finaali Vääna mõisakool, Haapsalu kutsehariduskeskus, Püünsi kool, Tartu Forseliuse kool, Võru gümnaasium, Jõhvi gümnaasium, TERA Peedu kool, Viimsi gümnaasium, Rakvere ametikool ja Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium.

Konkursi finalistide videotega saab esmaspäevast tutvuda ETV hommikusaates "Terevisioon" ja portaalis Novaator, kus ühtlasi on võimalik kuni 23. oktoobrini anda oma hääl.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool 2020 kuulutatakse välja 30. oktoobril ETV otsesaates "Terevisioon". 

2020. aastal kuulusid žüriisse Marcus Ehasoo Eesti Õpilasesinduste Liidust, Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Reilika Kaasik haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits, kes on ERR-i ETV2 noortesaate "Nova" toimetuse liige, ning näitleja Karl Robert Saaremäe.

Aasta kooli valimine on haridus- ja teadusministeeriumi välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi osa. Aasta kool valitakse kolmandat korda, eelmisel aastal pälvis nimetuse Viljandi gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles