Lääne-Virumaal on vähemalt kolm helkuripuud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Porkuni kooli õpilased ja õpetajad.
Porkuni kooli õpilased ja õpetajad. Foto: Porkuni kool

Üle Eesti avati 90 helkuripuud, enam kui veerand neist Järvamaal. Lääne-Virumaal helgivad kolm puud: Porkunist Väike-Maarjasse viiva bussipeatuse juures ning Vinni vallas Alekvere külas ja Laekveres.

Porkuni kooli õppejuht Urve Karp ütles, et koolipere tegi helkuripuu esimest korda. Eelmise esmaspäeva hommikul traditsioonilise hommikuringi ajal pandi helkurid kooli lähedal asuva puu külge, mis ühtlasi on bussipeatuse naabruses – sealt on vajajatel neid hea võtta.

Kui varasematel aastatel kutsusid projekti eestvedajad ehtima oma piirkonna helkuripuid täpselt ühel ja samal ajal, siis tänavu kestis helkuripuude avamine 28. septembrist 9. oktoobrini.

Kõige rohkem on helkuripuid laste ja noortega seotud asutuste juures. "Mulle on see teema väga hingelähedane ja ise ma riputan pea iga päev mõne helkuri oma kodulinna helkuripuu külge, mis on Pärnus lastepargis," ütles projekti eestvedaja Regina Jaakson. "Kindlasti on palju helkuripuid Eestis ka selliseid, mida ei ole meie Facebooki grupis registreeritud. Koos tegemise mõte on selles, et oleme siis rohkem nähtavad ja sõnum, et pimedal ajal on oluline end nähtavaks teha, jõuab paremini kohale," rääkis Jaakson.

Helkuripuude mõte on sama olnud läbi aastate: kel on helkur üle, saab selle puule riputada. Kel on see väike elupäästja puudu, saab selle puult võtta ning end pimedal ajal nähtavaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles