Tapa meeste mõttetöö hakkab liigutama mitut tonni rauda

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tublisid innovaatoreid premeeriti 3000-eurose auhinnaga.
Tublisid innovaatoreid premeeriti 3000-eurose auhinnaga. Foto: Agne Kaur

Operaili Tapa raudteedepoo töötajad Gunnar Trofimov, Valentin Rakovitš, Vassili Safronov ja Oleksandr Sheshenko töötasid välja abivahendi, mis muudab tööprotsessi kiiremaks ja tõhusamaks, ning pälvisid selle eest ettevõttesisese konkursi "Operaili targad lahendused" võidu ja 3000 euro suuruse preemia.

Nimetatud nelik töötas välja ja rakendas töösse rattapaari automaatse vibrostendilt mahatõukaja. Tänu lahendusele ei pea nüüd Operaili töötajad ligi 1500 kilo kaaluvaid rattapaare liigutama vaid iseenda füüsilise jõu abil. 

Operaili remonditööde äriüksuse juht Mihhail Sinani selgitas, et vibrostend on Operaili Tapa depoo rattatsehhi kvaliteedikontrollimise abivahend. "Peale kontrollimist tuleb rattapaar vibrostendil asuvast lohust välja lükata, ning kui seda teeb inimene, nõuab see palju füüsilist jõudu – üks rattapaar võib kaaluda kuni 1465 kilogrammi ja ühes päevas tuleb liigutada kuni 15 rattapaari," vahendas Tapa vallavalitsuse koduleht Sinani sõnu. "Nüüd teevad kogu töö ära automaatika ja suruõhk, töötaja peab selleks ainult kangi tõmbama."

Lahendustele keskendunud ettevõttena tunnustab Operail kord aastas inimesi, kelle teisiti mõtlemine ning uute lahenduste leidmine on toonud kasu ettevõtte tööprotsesside tõhusamaks muutmisel. Ettevõttesisese konkursi "Operaili targad lahendused" võitjaid premeeritakse 3000 euro suuruse auhinnaga, mida uudse lahenduse välja pakkunud ja ellu viinud meeskonna liikmed saavad kasutada oma äranägemise järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles