Porkuni tahab Tapa valla Šveitsiks saada

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Esiplaanil olevasse kunagisse Porkuni meiereisse on tulemas majutuspaik ja selle hoovile vabaõhulava, järvenurgas paistev viinavabrik on aga saamas tagasi oma kunagist funktsiooni.
Esiplaanil olevasse kunagisse Porkuni meiereisse on tulemas majutuspaik ja selle hoovile vabaõhulava, järvenurgas paistev viinavabrik on aga saamas tagasi oma kunagist funktsiooni. Foto: Ain Liiva

Porkuni on ärkamas ja ettevõtjate kujutlusis võiks kauni järve äärses külas olla praegusest rohkem teenusepakkujaid, et turiste kohale meelitada. Nii ongi hakatud selles suunas esimesi samme astuma ning mõne aasta pärast võib Porkunis külastajaid oodata kolm majutusasutust.

Porkuni ettevõtjate mõtted pani liikuma ühelt poolt kevadine koroonakriis, teisalt aga Porkuni tallide edulugu. Porkuni vanasse kuivatisse ja sauna rajatud tallid ning nende naabrusesse kerkinud ratsamaneež on kenasti tööle hakanud ja tallide eestvedaja Margus Vainu sõnul käiakse Porkunis ratsutamas ka kaugemalt: Rakverest, Rakvere ja Vinni vallast ning mujaltki.

Just ratsamaneež võimaldab treeninguid aasta ringi korraldada. Porkunis elav endine korvpallitreener Maarten van Gent aga leidis, et maneežis võiks liiva asemel korralik põrand olla, siis oleks seal hea korvpalli mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles