Perearstidele gripivaktsiini ei jagu

Copy
Gripivaktsiin
Gripivaktsiin Foto: Shutterstock

Gripivaktsiiniga on tekkinud käärid: perearstidel on tellitud kogused otsas ja juurde tellida pole võimalik. Vaktsineerida saab apteekides, kuid kallima hinna eest. Sotsiaalministeerium on palunud apteekidel perearstidele vaktsiin tagada.

Rakvere tervisekeskuse perearst Kersti Veidrik nimetas olukorda, kus gripivaktsiini ei jagu, katastroofiliseks. Esmaspäevahommikuse seisuga ei olnud tervisekeskuse perearstidel külmikust enam ühtki doosi gripivaktsiini võtta ning patsientidel polnud ka võimalik retseptiga Rakvere apteekidest seda soetada. “Oleme vaktsineerinud gripi vastu inimesi kümneid aastaid. Alati oleme tellinud vaktsiini jupikaupa,” nimetas doktor Veidrik, kes suvel tellitud hulga oli kätte saanud, kuid juurde tellida ei saanud gripivaktsiini ei tema ega ükski ta kolleegidest.

“Meie jaoks on punane rätt see, et apteegid vaktsineerivad suure juurdehindlusega, aga perearstid vaatavad pealt,” nimetas ta ja nentis, et kui peres on mitu inimest või tegemist on eakama inimesega, siis on väljaminek täiesti arvestatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles