Tapa kesklinn saab uue ilme kahe aasta pärast

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa kesklinna uuendamise avalikul arutelul osalesid peamiselt projekti vastased. Vasakul üks aktiivsemaid kritiseerijaid Tõnu Männik.
Tapa kesklinna uuendamise avalikul arutelul osalesid peamiselt projekti vastased. Vasakul üks aktiivsemaid kritiseerijaid Tõnu Männik. Foto: Ain Liiva

Tapa keskväljaku ja Pika tänava uuendamise protsess on veninud pikemaks kui linnasüdame ümberkujundamine mujal Eestis. Osalt on selle põhjuseks teadlikult valitud rahulik tempo, osalt aga mõnede linnaelanike vastuseis.

Esmaspäeval toimus Tapal taas avalik arutelu kesklinna uuendamise teemal. Kui teistes Eesti linnades on EV 100 arhitektuuriprogrammi “Hea avalik ruum” elluviimine käinud kiiresti ja paljud keskväljakud-peatänavad saanud juba värske ilme, siis Tapa Pikk tänav ja keskväljak avanevad rahvale uues kuues parimal juhul 2022. aastal.

Tapa avaliku ruumi uuendamisele tekkis opositsioon juba siis, kui idee esimest korda arutlusele pandi. Mõned linnakodanikud leidsid, et ettevõtmist ja sellega kaasnevaid kulusid pole vaja, ning sisuliselt sama seltskond on kritiseerinud projekti elluviimise kõiki etappe. Nad kogusid ka vastavaid allkirju, mida saadi kokku umbes 400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles