Maakonna värskeim koroonahaige saabus Ukrainast

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaa inimene andis COVID-19 positiivse proovi. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaa inimene andis COVID-19 positiivse proovi. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1654 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 40 tulemus osutus positiivseks. Lääne-Virumaale lisandus üks COVID-19 haige. 

Lääne-Virumaa juhtum on sisse toodud Ukrainast. Tegemist on eestlasega, kes külastas Ukrainat, tagasi tulles jäi ta kohe karantiini ja tegi koroonatesti. Selle tulemus oli positiivne. 

Lääne-Virumaal on praegu viis koroonahaiget.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kolme puhul saadi nakkus pereliikmete kaudu ning ühel juhul nakatuti koolis.

Terviseameti ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet, mis on seotud Ida-Virumaaga.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 932 inimest, kellest on haigestunuid 194.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 19 inimesel. Jõgevamaale lisandus kuus haiget. Hiiumaale, Saaremaale, Pärnumaale, Tartumaale ja Viljandimaale üks haige.

Viiel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 35 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti neli inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati seitse.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis surnud 68 koroonaviirusega nakatunud inimest. 

Eesti inimesed on olnud tublid, seni kehtestatud piirangud on toiminud, kuid valvsust kaotada ei saa. Lähinädalad näitavad, kas uute nakatunute arv püsib samal tasemel, hakkab langema või tõuseb taas. 

Järgmisel nädalal algaval koolivaheajal soovitab terviseamet lükata koroonaviiruse kõrge leviku tõttu reisid teistes riikides edasi. Euroopa riikides koroonaviirusega nakatumine jätkuvalt kasvab. 

Kui reisimine on vältimatu, siis tuleb arvestada isolatsioonikohustusega, mille alternatiivina võib teha kaks testi nädalase vahega, ning kui tulemused on negatiivsed, võib jätkata tavapärast elu. Lapsed tohivad kooli minna pärast teise negatiivse testitulemuse saamist.

Samuti on tark kanda maski, sest see on täiendav kaitse lisaks distantsi hoidmisele, heale hügieenile ja mobiilirakendusele HOIA. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles