SYNLAB avas veebis koroonatestimise infolehe

BNS
Copy
SYNLABi mobiilne testimispunkt saab jätkuvalt tööd igas maakonnas.
SYNLABi mobiilne testimispunkt saab jätkuvalt tööd igas maakonnas. Foto: Elmo Riig

Meditsiinilabor SYNLAB avab kolmapäeval erilehe koroonatestimine.ee, kust saab koroonaviiruse suhtes testimise kohta teavet nii eesti kui ka vene keeles. 

Koroonatestimine.ee lehele on koondatud teave ja juhised patsientidele, arstidele ja tööandjatele ning samuti info saatekirjaga, tasuta ja tasulise ning riskiriikidest saabujate ja piiriülese testimise võimaluste kohta, edastas SYNLAB. Lihtsalt ja kiirelt aitab sobiva koha proovivõtuks leida kaart testimispunktidega. Leht annab teaduspõhise ülevaate testimismeetoditest, viirusest ja haigusest, aga ka laboriprotsessist, tulemuse selgumise kiirusest, abitelefonidest jpm. Avaliku testimise koostööpartneri Medicum abiga ilmub koduleht ka vene keeles.

Uuel veebilehel saavad koroonaviiruse testi saatekirjaga inimesed endale ise broneerida proovi andmiseks aja, sest sinna on loodud vastav rakendus. Tänu sellele ei pea aja broneerimiseks ootama testimiskeskuse kõnet.

Kahe nädalaga on uut iseregistreerimise võimalust kasutanud juba ligi 4000 inimest ehk 17 protsenti kõigist, kes on saanud perearsti saatekirja. 

"Ehkki paari viimase päeva testide tulemused näitavad viiruse langustendentsi, oleks ennatlik arvata, et koroona teine laine vaibub lõplikult," sõnas SYNLAB Eesti juhatuse esimees Rainar Aamisepp. Ta märkis, et kuna külmetushaiguste kõrgperiood on lähenemas, ei ole teise viiruslaine tipphetk tõenäoliselt veel kätte jõudnud.

"Me tahame, et inimesed oleksid asjakohaselt informeeritud, teaksid igat sammu ette ja saaksid vajadusel testimist tänu e-teenustele lihtsustada. Selle lahenduse eesmärk on kiirem ja sujuvam koroonatestimine, mis on kriitilise tähtsusega viiruse leviku takistamiseks, ettevõtjatele äride tegevuses hoidmiseks ja vajadusel reisimiseks," ütles Aamisepp.

Tema sõnul on oluline, et testimise kohta leviks õige info ning inimestel ja ettevõtjatel oleks kõik vajalikud sammud lihtsalt leitavad, et testimine oleks kõigi jaoks võimalikult arusaadav ja kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles