Teekatte märgistus tekitas Rakvere kesklinnas liikluskaose

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Pärast politsei lahkumist parkis tagaplaanil olev must sõiduk parklast väljujatele ette. Tema kõrval olev punane kaubik aga on parklasse sisenejatel ees ehk vastassuunavööndis. Esiplaanil olev must sõiduk väljub parklast.
Pärast politsei lahkumist parkis tagaplaanil olev must sõiduk parklast väljujatele ette. Tema kõrval olev punane kaubik aga on parklasse sisenejatel ees ehk vastassuunavööndis. Esiplaanil olev must sõiduk väljub parklast. Foto: Toomas Herm

Hiljuti muudeti Rakvere kesklinna parklas liikluskorraldust, mis praeguseni annab politsei avariibussile tegevust. Vähe sellest, avariibuss sattus teist korda parklasse tagasi tulles ise vastassuunavööndisse ja sõitis üle pideva joone. Sõidu ajal sel alarmtuled ega -signaal ei töötanud.

Nimelt tähistati Rakvere kesklinna parklas väljasõidurada vasakpöördeks Laada tänavale. Paremale pöörata ei saagi, sest Laada tänav on ühesuunaline. Paraku aga ei pane sohvrid teekattemärke tähele ja pargivad vana harjumuse kohaselt parklast väljasõidu raja kinni. Harjumusel on nii suur jõud, et üks kirsipunane Volkswagen parkis valesti otse politseiauto nina all.

Pärast paljudele sohvritele tehtud selgitustööd politsei lahkus, kuid umbes kümne minuti pärast oli sunnitud uuesti tagasi tulema, sest väljasõidurada oli hetkega täis pargitud. Siis avariibuss eespool nimetatud liiklusseaduse rikkumise toime panigi.

Punane joon näitab politseisõiduki trajektoori, kui korravalvurid tulid teist korda parklasse liiklust korraldama.
Punane joon näitab politseisõiduki trajektoori, kui korravalvurid tulid teist korda parklasse liiklust korraldama. Foto: Toomas Herm

Kui politsei teist korda lahkus, oli taas parklast väljasõidurajal kaks autot ja korravalvurite ülesande võttis enda kanda Virumaa Teataja ajakirjanik Andres Pulver, kes roolijatele nende eksimust selgitas.

Kui politsei teist korda lahkus, parkis kaks autot hetkega parklast väljujate raja täielikult kinni.
Kui politsei teist korda lahkus, parkis kaks autot hetkega parklast väljujate raja täielikult kinni. Foto: Toomas Herm

Rakvere linnapea Triin Varek rääkis, et sageli pöörduti linnavalitsuse poole raskuste tõttu nimetatud parklast väljumisel. Parklas olevad taksojuhid olevat koguni rääkinud, et paljud sohvrid pöörasid parklast suisa paremale ehk vastassuunavööndisse. Linnapea sõnul pandi parklasse teekattemärgid, et sealset liikluskorraldust parandada. "Inimesed peavad nende märkidega harjuma," sõnas meer.

Rakveres liikluskorraldusmärke paigaldava osaühingu Signaal Rakvere juhataja Kunnar Jalganen selgitas, et parklast väljumise tähistamise peamine eesmärk oli vältida parempöördeid vastassuunavööndisse. Samuti tehti väljumine konkreetsemaks.

Jalganeni sõnul jälgitakse nüüd olukorda ja vajadusel tähistatakse ära ka parklasse sisenemine.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Tanel Liiv selgitas, et kuivõrd nii politseile kui ka linnavalitsusele on korduvalt esitatud kaebusi seoses parkimiskorralduse rikkumistega Rakvere Keskväljakul, uuendati eile platsi juures paiknevatel teelõikudel teekattemärgistus. "Täna käis kohal ka politsei, et vestelda sõidukeid valesti parkinud inimestega ja juhtida nende tähelepanu kehtivale liiklus- ja parkimiskorraldusele," sõnas Liiv. "Selgitustööl oli ennetav eesmärk, seega politsei ei määranud ühelegi inimesele trahvi," lisas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles