Läänevirulased annavad nõu Tallinna tehnikakõrgkooli juhtidele

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Täna toimus Mõdrikul Tallinna tehnikakõrgkooli nõunike koja koosolek. Teiste seas oli kohal Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi (vasakult teine). Fotol on tema kõrval kõrgkooli rektor Enno Lend, keskel seisab Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi direktor Helle Noorväli.
Täna toimus Mõdrikul Tallinna tehnikakõrgkooli nõunike koja koosolek. Teiste seas oli kohal Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi (vasakult teine). Fotol on tema kõrval kõrgkooli rektor Enno Lend, keskel seisab Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi direktor Helle Noorväli. Foto: Erakogu

Tallinna tehnikakõrgkooli (TTK) juhtkond tegi Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevdirektorile Sven Hõbemägile ettepaneku liituda kõrgkooli nõunike koguga.  

Sven Hõbemägi on TTK nõunike kogu koosseisus oktoobri algusest. Hõbemägi rääkis, et tema roll on juhtkonnale anda teada maakondlike huvide ja ootuste kohta, samuti võimalikest murekohtadest, et nendega koostöös tegeleda. "Sageli on kohapealne olukord mõnevõrra teine kui Tallinnast vaadatuna. Kuna nõukojas on ka suurte valdkondlike organisatsioonide esindajad, on üks võimalus tuua laua taha kokku nõukoja liikmed ja meie maakonna ettevõtjad, et üheskoos ideid arutada või probleeme lahendada," lausus Hõbemägi. 

TTK nõunike kogu esimees on inseneride liidu president Arvi Hamburg, aseesimees Toivo Asmer, kogul on 14 liiget.

Teiste seas kuulub nõunike kogusse akadeemik Olav Aarna ja samuti läänevirulane, Eesti Masinatööstuse Liidu tegevdirektor Triin Ploompuu.

Nõunike kogu on kõrgkooli ja ühiskonda siduv nõuandev kogu, mis moodustatakse majandus- ja kultuuriringkondade, registreeritud kutse- ja ametiliitude, tööandjate liitude ning riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste esindajatest. 

Nõunike kogu teeb kõrgkooli rektorile, nõukogule ja haridus- ja teadusministrile ettepanekuid muu hulgas õppekavade arengut puudutavates küsimustes vähemalt üks kord aastas.

Tallinna tehnikakõrgkool on Eesti suurim riiklik tehnikavaldkonna rakenduskõrgkool. 1. septembril 2019 ühendati Mõdrikul asuv Lääne-Viru rakenduskõrgkool TTK-ga, nimeks sai kool Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituut. 

Kõrgkoolis õpib umbes 3200 üliõpilast. Tallinna tehnikakõrgkooli rektor on professor Enno Lend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles