Punasoo metsis pelutas külalisi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kahe matkaselli kohtumine metsisega lõppes Punasoos seekord suuremate sekeldusteta. Uhke lind tegi tema elupaigas jalutanud inimestele siiski selgeks, kes on seal peremees.
Kahe matkaselli kohtumine metsisega lõppes Punasoos seekord suuremate sekeldusteta. Uhke lind tegi tema elupaigas jalutanud inimestele siiski selgeks, kes on seal peremees. Foto: Andres Rattassep

Nädala alguses Tudu järvesoos kaaslasega kaunist loodust nautinud ja seal jõhvikaid korjanud Andres Rattassep sattus ootamatult kokku metsisega.

Matkasellide külaskäik üllatas lindu, kes kippus inimestega arveid klaarima. Loodushuvilise mehe sõnul tuli neil õhtu saabudes enne koduteele asumist mõte põigata kiirelt kõrval asuvale Seljamäe loodusrajale, mis teeb tiiru ümber Punasoo.

Rattassepa ütlusel märkasid nad raja keskpaigas kõrgel puu otsas ühte tumedat tiibu sirutavat kogu. “Ei saanudki kohe aru, kellega tegu,” meenutas ta. “Lendas siis maapinnale ning tuli meile lähemale. Alguses tundus kõik vahva, aga samas kummaline, et miks metsaelanik meid üldse ei pelga. Tüüpiliste asjatundmatute eestlastena võtsime telefonid välja, et hetk jäädvustada ja pärast sõpradele näidata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles