Küttesüsteemid satuvad külmade ilmade saabumisega luubi alla

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Sellise kütteseadme ehk pliidi kasutamise keelab päästeameti tuleohutusjärelevalve inspektor kohe ära. Tulekahju korral aga paneb veto päästemeeskonna vanem.
Sellise kütteseadme ehk pliidi kasutamise keelab päästeameti tuleohutusjärelevalve inspektor kohe ära. Tulekahju korral aga paneb veto päästemeeskonna vanem. Foto: Ida päästekeskus

Esmalt tasub kohe teada kütmisega seotud mõisteid. Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno selgitas, et õige on kasutada sõna “küttesüsteem”, mitte “kütteseade”. Viimase nimetuse alla ei kuulu korstnad ega lõõrid, aga need on kütmisprotsessis väga olulised.

Kütmisega seotud vigadest annavad märku suitsu- ja vingugaasiandur. Jaak Janno sõnul ei olegi mõistlik arutleda, kumb neist parem on. Kui varem müüdi neid eraldi, siis nüüd on kaubanduses saadaval nii-öelda kaks ühes.

Küll aga tasub teada, et eluruumides on suitsuandur kohustuslik olnud juba ligemale 11 aastat. Vinguandur on kohustuslik eluruumis, kus gaasiseade on ühendatud korstnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles