Maakonna kooliõpilaste maletšempioniks tulid Daniel Kikkas ja Loore Laeks

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Maakonna kooliõpilaste malemeister Daniel Kikkas (vasakul) ja pronksiomanik Andris Ellam tüürisid omavahelise partii lõpuks viigisadamasse. Foto on jäädvustatud hetkel, mil paremus malelaual on veel Ellamil.
Maakonna kooliõpilaste malemeister Daniel Kikkas (vasakul) ja pronksiomanik Andris Ellam tüürisid omavahelise partii lõpuks viigisadamasse. Foto on jäädvustatud hetkel, mil paremus malelaual on veel Ellamil. Foto: Eino Vaher

Lääne-Viru koolinoorte meistrivõistlustel males võidutses üldarvestuses Rakvere gümnaasiumi õppur Daniel Kikkas, kes kogus kuus ja pool punkti seitsmest võimalikust. Teisena järgnes Michael Gasparella Rakvere Waldorfi koolist ja kolmandana Andris Ellam Väike-Maarja gümnaasiumist võrdselt viie ja poole punktiga.

Rakvere Maleklubi ühe eestvedaja Eino Vaheri sõnul saavutas kogu turniiri esimesel laual mänginud Kikkas tiitli kindlalt ja teenitult. “Viimases voorus olid tal küll väikesed raskused endast aasta noorema Andris Ellami vastu, aga ta suutis raske seisu viiki tüürida. Hetkel on ta teistest tsipa parem,” rääkis Vaher. Ta lisas, et Daniel Kikkas on täiendanud malemänguoskuseid, võttes eratunde Lääne-Virumaa nimekaimalt maletajalt ja malepedagoogilt Kalle Kiigelt, samuti osaleb ta aeg-ajalt Rakverest väljaspool korraldatavatel võistlustel.

Samasugune lugu nagu poistel oli ka tüdrukute arvestuses, kus väga tublilt esinenud Rakvere eragümnaasiumi õppur Loore Laeks kogus parimana viis punkti seitsmest. Konkurentidest kindlamat mängu näidanud Laeks teenis seejuures nii mõnegi väärt võidu poiste üle. Hõbeda saavutanud Mirtel Römer Kadrina keskkoolist ning pronksiomanik Grete Laeks Rakvere eragümnaasiumist said kumbki võrdselt neli punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles