Omaalgatuse programmist taotleti kokku 145 000 eurot

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Raha. Pilt on illustreeriv.
Raha. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohaliku omaalgatuse programmi sügisvooru laekus Lääne-Virumaalt 55 taotlust, valdadest oli aktiivseim taotleja Haljala. Taotluste kogusummaks oli 145 000 eurot.

Taotlusi sai teha kahes meetmes. Esimese puhul sai toetust küsida kogukonna arengu hüvanguks ning teise puhul elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamiseks. Populaarsemaks osutus teine meede.

VIROL-i arendus- ja väliskoostööspetsialist Mari Knjazev rääkis, et taotlustest saab välja maksta hinnanguliselt kolmandiku. "Väljamaksmiseks on ette nähtud ligikaudu 50 000 eurot. See summa on väiksem kui kevadel, kuna kevadel tuleb oluliselt rohkem taotlusi ning proportsioonid on seetõttu ka niimoodi pandud," rääkis Knjazev.

Knjazev jätkas, et teine meede osutus populaarsemaks, sest sügishooajal korraldatakse üritusi vähem ning soovitakse investeerida. "Ka võis veidi mõjutada keeruline aasta, kus üritusi on raske korraldada ja keskendutakse investeeringutele. Muidugi teise meetme maksimaalset väljamakstavat summat tõsteti mulluse 2500 pealt 4000 peale, mis julgustas inimesi taotlust vormistama," kõneles Knjazev.

Taotlusi esitati igast omavalitsusest, kuid kõige aktiivsemad taotlejad olid sügisvoorus Haljala valla mittetulundusühingud, kust laekus 14 projekti, millega taotletakse kokku toetust 41 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles