Tapa käsipallurid saavutasid meistriliigas teise võidu

Virumaa Teataja
Copy
Vahur Oolup (vasakult), Rail Ageni ja Marten Saar viskasid viimati kolme peale tapalaste kasuks 18 väravat.
Vahur Oolup (vasakult), Rail Ageni ja Marten Saar viskasid viimati kolme peale tapalaste kasuks 18 väravat. Foto: Helin Potter

Eesti meeste käsipalli meistrivõistlustel peeti Aruküla spordihoones kolmapäeva õhtul üks vahelejäänud kohtumine, kus SK Tapa / N.R. Energy alistas Raasiku / Mistra 31:22 (poolaeg 12:6).

Seitsmest matšist teise võidu turniiritabelisse saanud tapalased alustasid kõik neli mängu kaotanud võõrustajate vastu teravalt: Vahur Oolupi kaks väravat ning Rail Ageni ja Artur Morgensoni tabamused viisid külalised 4:0 juhtima.

Läks aega peaaegu seitse minutit, enne kui Kert Liinat kodumeeskonna tabloopoolelt nulli pühkis, kuid 14. minutil oli Tapa 7:2 ees. Vahepeal jäid mõlemad meeskonnad rünnakul hätta, pallid lendasid kas mööda või väravaraamide pihta ning oma panuse andsid ka väravavahid Kristian Käbi ja Mikola Naum.

Tapa aktiivne kaitse oli siiski peamine, mis raasikulastele peavalu valmistas. Vähemuseski mängides suutsid külalised vastaseid kolm rünnakut järjest väravata hoida. Ei aidanud Raasikut ka tõsiasi, et neljast karistusviskest realiseeriti avapoolajal vaid üks. 26. minutil viis Martin Adamson Tapa juba 12:4 ette.

Antti Rogenbaumi ja Patrick Padjuse väravate abil läksid meeskonnad puhkepausile 12:6 seisul. Tapal tuli teisel poolajal Naumi asemel väravapostide vahele 16-aastane Madis Valk, kes alustas ka tõrjega, kuid just rünnakul ei tahtnud tapalastel miski õnnestuda. Taavi Tibar ja Liinat vähendasid vahe neljale väravale.

Siis võttis Tapal skoorimisvastutuse mängujuht Marten Saar ning uuesti saadi turvalisemalt eest. Kohtumine muutus vägagi lahtiseks – sama arv väravaid, mis esimesel pooltunnil, visati nüüd juba esimese 16 minutiga, kui Aleksander Oganezov tegi seisuks 22:14.

Mõlemad meeskonnad andsid mänguaega kõigile palluritele ja Raasiku/Mistra juhendaja Jüri Lepp saatis platsile ka 16-aastase Arno Vare, kes Aruküla SK kasvandikuna sai nii meistriliigadebüüdi teha kodusaalis.

Lähemale kui kuus väravat Tapa vastaseid ei lubanud ning lõpuvile kõlades oli tablool võit 31:22. Ageni viskas seitse, Oolup kuus ja Saar viis väravat, kaotajate poolel tabas Liinat viis, Martin Nerut neli ja Tibar kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles