Ajateenistust alustas Lääne-Virumaalt 59 noormeest ja neiu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta viimane kutse ajateenistusse. Rakvere spordihalli eest läksid kaitseväkke noormehed teisipäeval. 
2020. aasta viimane kutse ajateenistusse. Rakvere spordihalli eest läksid kaitseväkke noormehed teisipäeval. Foto: Ain Liiva

Aasta viimase ajateenistusse kutsumisega läks oktoobris kaitseväkke 1136 uut ajateenijat, sealhulgas kaheksa neidu. Lääne-Virumaalt asus ajateenistusse 59 noormeest ja neiu, nende teenimiskoht on 1. jalaväebrigaad.

1. jalaväebrigaadi üksustes alustas teenistust 550 noort. 2. jalaväebrigaadi suundus väljaõppele 411 kutsealust, küberväejuhatusse 108, sealhulgas kaks neidu, ja toetuse väejuhatusse 67 noort.

Kaitseressursside ameti peadirektor Marlen Piskunov rääkis, et omal vabal tahtel asus seekord riigikaitselist kohustust täitma 55 protsenti kutsutuist.

"Mul on hea meel selle trendi kasvamise üle, sest nende kutsealuste motivatsioon teenida kaitseväes on kõrge ja nad on oma otsuse läbi kaalunud. Nende seas on nii kutsealuseid, kelle jaoks kaitsevägi pakub erilist huvi ning riigikaitse on väga südamelähedane, kui ka neid, kes lihtsalt peavad ajateenistuse läbimist enda kui kodaniku kohustuseks ning soovivad selle kohustuse täitmist paremini oma elukaarde sobitada," ütles Marlen Piskunov.

Valdav osa oktoobris teenima läinutest on kesk- ja põhiharidusega ning paljudel on B-kategooria juhiluba.

Tänavu on ajateenistust alustanud  3518 noort. Vabatahtlikult on oma otsuse teinud aasta kolme kutsumise keskmisena 47,3 protsenti kutsealustest ja kaitseväes alustas aasta jooksul väljaõpet 54 naist.

Järjest kasvab ka koos klassikaaslastega ajateenistusse siirdujate hulk.

Käesoleva aasta juulis läksid koos klassikaaslastega aega teenima 17 klassi noored koolidest üle Eesti – kokku 137 noort inimest. Aasta tagasi juulis oli klassiga teenima minejaid neljast koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles