Teed võivad muutuda libedaks

Virumaa Teataja
Copy
Mitmel pool maanteedel jääb kehtima piirkiirus 100 km/h.
Mitmel pool maanteedel jääb kehtima piirkiirus 100 km/h. Foto: maanteeamet

Öösiti langeb temperatuur null kraadini, mistõttu võib teedele tekkida must jää. Kuna paljudel sõidukitel on all veel suverehvid, peavad autojuhid olema varastel hommikutundidel liigeldes ettevaatlikud.

Maanteeamet suviseid piirkiiruseid veel ei alanda. Need kehtivad niikaua, kuni ilma- ja teeolud seda võimaldavad.

"Olulise muudatusena jätame sel talvel kõigil 2 + 1 ja teatud 2 + 2 teede lõikudele kiiruspiiranguna 100 kilomeetrit tunnis," lausus maanteeameti teehoiudirektor peadirektori ülesannetes Raido Randmaa. "Anname liiklejatele vastutust juurde talvistes oludes liiklemisel. Kindlasti tuletame ka meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik ja alati tuleb sõidukiiruse valikul jälgida ilma- ja teeolusid."

2 + 2 teedest jääb 100 km/h kehtima Tallinna ringteel, Tallinna–Tartu ja Tallinna–Narva maantee osal lõikudel. Suurem kiirus kehtestatakse neis kohtades, kus liikluskeskkond on selleks valmis. Nendel lõikudel, kus on suurem oht metsloomade ja jalakäijate õnnetuseks, jäetakse talveks kiirus 90 km/h.

Teeolusid saab vaadata enne sõidu alustamist portaalist tarktee.ee.

Naastrehvid on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles