Koroonaviiruse tõttu on ära jäänud nii abielude sõlmimisi kui ka lahutusi

Virumaa Teataja
Copy
Koroonaviirus on jätnud jälje nii abielude sõlmimisele kui ka lahutustele.
Koroonaviirus on jätnud jälje nii abielude sõlmimisele kui ka lahutustele. Foto: Elmo Riig

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmetel registreeriti septembris Eesti perekonnaseisuasutustes 1209 sündi: 558 tütarlapse ja 651 poisslapse sünd.

Kaksikuid registreeriti 17 paari, neist kuus paari poisse, neli paari tüdrukuid ja seitse segapaari. Enim sünde registreeriti Tallinnas, kus ilmavalgust nägi 412 last. Lääne-Virumaal oli sünde 65.

Septembris olid tüdrukute populaarsemad eesnimed Olivia (10), Mia, Saara (9), Adeele, Alisa, Emma ja Sofia (6). Poistele pandi enim nimeks Robin (9), Aleksandr, Karl, Kristofer, Sebastian (8) ja Robert (7).

Abielusid sõlmiti eelmisel kuul 499, neist 57 sõlmisid notarid ja 30 vaimulikud. Lahutati 272 abielu, neist 47 notarite poolt. Septembris registreeriti 1280 surma.

Eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes sõlmiti üle kolmesaja abielu vähem kui aasta varem samal perioodil. Ka lahutatud on mullu sama perioodiga võrreldes saja võrra vähem.

Rahvastikuminister Riina Solman lausus, et kuigi viimastel aastatel lahutataksegi järjest vähem abielusid, saab siiski öelda, et oma roll on olnud ka koroonakriisist tingitud eriolukorral. "Nimelt paistab, et eriolukorra tõttu edasilükatud perekonnasündmusel on väiksem tõenäosus üldse toimuda," rääkis ta. "Abielu puhul on see mõistetav, aga üllatav on, et ära jäi ka märkimisväärne arv lahutusi. Loodan, et sel aastal koroonakriisist häiritud pulmaplaanid saavad siiski teoks järgnevatel aastatel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles