Tapa vallas sai raskelt viga mootorrattaga kukkunud laps

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Politsei paneb täiskasvanutele südamele, et nad jälgiksid hoolega, millega tegelevad nende alaealised lapsed.
Politsei paneb täiskasvanutele südamele, et nad jälgiksid hoolega, millega tegelevad nende alaealised lapsed. Foto: Remo Tõnismäe

Laupäeval kell 16.47 laekus häirekeskusele teade raskest liiklusõnnetusest Tapa vallas Patika külas, kus oli kukkunud mootorrattaga sõitnud 11-aastane laps.

Rakvere politseijaoskonna patrullpolitseinik Tanel Tomingas lausus praegustele andmetele tuginedes, et täiskasvanud olid andnud kolmele alaealisele lapsele sõitmiseks vana külgkorviga mootorratta, millega lapsed tegid siis Patika külas lõbusõitu.

"Ühtäkki paiskus aga metsateel liikunud mootorratas kurvis ümber, lapsed paiskusid sellelt maha ning üks külgkorvis istunud tüdruk jäi ratta alla. Ta sai raskelt viga ja meedikud viisid ta Tallinna haiglasse," sedastas Tanel Tomingas.

Politseiniku sõnul liikusid alaealised lapsed mootorsõidukiga külavahe- ja metsateedel omapäi. Lisaks puudusid neil kiivrid ning muu turvavarustus. "On puhas õnn, et teised kaks last sellest õnnetusest ja lõbusõidust vigastusteta pääsesid," tähendas Tomingas.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse edasises menetluses.

Avariipaigal töötanud politseinik pani kõigile südamele, et iga täiskasvanu kohus on oma laste turvalisuse eest hoolitseda. "Igal täiskasvanul peab olema ülevaade, kus on tema laps ja mida ta teeb. Niisamuti tuleb lastega eri teemadel rääkida, et nad tunnetaks ohtu, oskaks seda ette näha ning oskaks ka käituda kui ohusituatsioon on juba tekkinud," selgitas Tanel Tomingas.

Ta lisas, et iseäranis tuleb olla tähelepanelik, kui kodus sirguvad motohuvilised lapsed.

"Mõistagi on noortel huvi tehnika, masinate ja autosõidu vastu, kuid sellisel juhul tuleb vastutavatel täiskasvanutel neile leida ohutud ja turvalised võimalused, kus oma hobidega tegeleda ja sõiduoskusi arendada. On väär usaldada laste kätte ilma täiskasvanu järelevalve ja juhendamiseta sedavõrd ohtlik tapariist, kui seda on mitusada kilo kaaluv sõiduvahend," rääkis patrullpolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles