Lääne-Viru noored laskurid naasid meistritiitlitega

Virumaa Teataja
Copy
Mitmekülgne Väike-Maarja neiu Kati-Ly Randviir (paremal) näitab täpset silma laskmises ja on samuti võimekas kergejõustiklane.
Mitmekülgne Väike-Maarja neiu Kati-Ly Randviir (paremal) näitab täpset silma laskmises ja on samuti võimekas kergejõustiklane. Foto: Erakogu

Haapsalus korraldati nädalalõpul kahe vanuseklassi Eesti noorte meistrivõistlusi laskmises. Medalite nimel võistlesid kuni 14- ja 18-aastased noormehed ning neiud.

Lääne-Viru maakonda esindasid Väike-Maarja klubi laskurid, kes tegid seda üsna edukalt, sest võideti kaks kulda ja üks pronks.

Esimesena asusid reedel võistlema kuni 14-aastased harjutuses 30 lasku spordipüstolist. Läänevirulaste juhendaja Jaanus Raidlo sõnul oli lasketiir meie sportlastele uus, mistõttu läks sellega kohanemiseks vaja head keskendumisvõimet.

Favoriitide hulka arvatud Väike-Maarja neiu Kati-Ly Randviir alustas mõnevõrra tagasihoidlikumalt ja esimese seeria järel prognoositi talle alles kolmandat kohta. Ent alguse väikesest ebakindlusest üle saades pani ta kahes järgmises seerias oma paremuse maksma, saavutades kogusummaga 259 silma kuldmedali ja Eesti meistritiitli. Teise koha omanik jäi Randviirust kümne silma kaugusele.

Teisena kavas olnud harjutus 20 lasku õhupüstolist pakkus ka parajalt närvikõdi, sest esimese seeria järel liidrikohale tõusnud väikemaarjalane pidi positsiooni ühe äpardunud lasu tõttu teises seerias loovutama. Tema kogusumma ei lubanud lõpuks paraku enamat pronksmedalist. "Saime siit korraliku õppetunni ja loodame, et paremad päevad on veel ees," märkis Jaanus Raidlo.

Samal päeval oli kavas veel spordipüssi harjutus 30 lasku lamades, kus Lääne-Viru noortest laskuritest saavutas Argo Larionov viienda ja Pilleriin Vaarik kuuenda koha. "Mõlemad pidid esindama ülejäänud Eestit suure Narva spordikooli vastu," tähendas nende juhendaja. "Arvestades püssilaskurite vähest võistluskogemust ja spetsiifilise korraliku varustuse puudumist oli seegi ilus saavutus sellisel suurel võistlusel."

Jaanus Laidus (keskel) edestas noorte meistrivõistlustel konkurente hoolimata sellest, et alustas laskmist esimeses vahetuses.
Jaanus Laidus (keskel) edestas noorte meistrivõistlustel konkurente hoolimata sellest, et alustas laskmist esimeses vahetuses. Foto: Erakogu

Laupäeval võistlesid kuni 18-aastased noored, kes võtsid mõõtu harjutuses 40 lasku õhupüssist ja 40 lasku õhupüstolist.

Tamsalust pärit Lääne-Viru püstolilaskjate esinumber Jaanus Laidus sai lasta esimeses vahetuses ning tegi seda küllaltki stabiilselt ja hästi. Ta lasi konkurentidele ette tulemuse 364 silma.

Jaanus Raidlo ütlusel jäädi seejärel huviga ootama, mida suudavad rivaalid Audentese spordigümnaasiumis õppivale, kuid kodukohta esindavale Laidusele vastu panna. "Teise vahetuse järel jäi Narva laskur siiski viie silmaga taha, misjärel ootasime põnevusega kolmanda vahetuse lõppu. Kui ka Põlva laskur kaotas seal viie silmaga, saabus kergendus – meistritiitel kuulus Jaanusele," meenutas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles