Uue viljakuivati tööd juhib hiir

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kuivati avamisele olid kohale tulnud ka põllumajandusminister Arvo Aller (eesmises rivis vasakul) ja riigikogu liige Kaido Höövelson (keskel).
Kuivati avamisele olid kohale tulnud ka põllumajandusminister Arvo Aller (eesmises rivis vasakul) ja riigikogu liige Kaido Höövelson (keskel). Foto: Marianne Loorents

Laekveres avati tipptehnoloogiline teraviljakuivati, kus töö käib enamasti arvuti taga. Uues kompleksis jõuab vili kuivatist lattu iseseisvalt kett-kraapkonveieri abil. Kuivati operaatori hinnagul kiirendab see tööd kuni kümme korda.

Pandivere Teraviljaühistu liikmetel tekkis uue viljakuivati ehitamise idee viis aastat tagasi, kuid toona peeti ligi kahe miljoni euro suurust investeeringut utoopiliselt suureks. Elu tegi aga oma korrektiivid ning 2018. aastal PRIA-le saadetud toetustaotlus rahuldati. Kuivati ehitust alustati mullu oktoobris.

Pandivere Teraviljaühistu juhatuse liige Margo Klaasmägi rääkis, et kuigi koroonakevad pärssis osa detailide õigel ajal kohalejõudmist, saadi kuivatiga valmis kolm päeva enne viljakoristushooaega. “Tahtsime, et kompleks valmiks enne viljakuivatuse hooaega, et jääks aega ka masinavärgi testimiseks, paraku jäi see aeg üsna napiks,” lausus Klaasmägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles