Kahes Rakvere lasteaias tekitavad meelehärmi üliväikesed portsjonid (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeval käisid Triinu lasteaia lõunaportsjoni suurust lähemalt uurimas abilinnapea Laila Talunik ja lasteaia direktor Raido Parve.
Esmaspäeval käisid Triinu lasteaia lõunaportsjoni suurust lähemalt uurimas abilinnapea Laila Talunik ja lasteaia direktor Raido Parve. Foto: Marianne Loorents

Möödunud reedel jagus Rakvere Triinu lasteaias ühe rühma lastele igaühele lõunasöögiks vaid 42 grammi strooganovi, kuigi menüü põhjal pidanuks seda olema 150 grammi. Jama lasteaiatoiduga kestab Triinu ja Rohuaia lasteaias juba mõnda aega, toitlustaja Virumaa Koolitoit OÜ on samal ajal võlgu nii ühte, teise kui ka kolmandasse kohta. Samas olevat lastevanemad omakorda toitlustajale võlgu.

Virumaa Koolitoit OÜ toitlustab Rakvere kolme lasteaia lapsi. Kunglast pole avalikku kriitikat toidu kohta tulnud, Triinus muutus asi päris hulluks kaks nädalat tagasi, Rohuaias algasid jamad juba augusti lõpus ja seal on praeguseks fikseeritud nii palju lepingurikkumisi, et need annavad aluse koostöö erakorraliseks lõpetamiseks.

“Kui viieaastane tüdruk tuleb lasteaiast koju ja kurdab, et kõht on tühi, siis on midagi väga valesti,” rääkis üks lapsevanem, kelle tütar käib Triinu lasteaias. “Me ei osanud varem probleemile tähelepanu pöörata, sest sellises vanuses laps ei oska ju adekvaatselt hinnata toidu kogust ja kvaliteeti. Kui aga hakkasime olukorda jälgima, siis ilmnesid uskumatud asjad.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles