Kas rahvakultuur vajab eestkõnelemist?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rahvakultuuri mõisted otsustati selgeks rääkida, et tekiks ühine vaade valdkonnale.
Rahvakultuuri mõisted otsustati selgeks rääkida, et tekiks ühine vaade valdkonnale. Foto: Eesti rahvakultuuri keskus

Tallinnas Erinevate Tubade Klubis reedel toimunud koostööseminar “Mis on rahvakultuur tänapäeval ja kas see vajab eestkõnelemist?” on järelvaadatav eesti rahvakultuuri keskuse kodulehel.

Eesti rahvakultuuri keskuse korraldatud koostööseminaril arutasid kultuuriministeeriumi ja üleriigiliste keskseltside esindajad, teadlased, valdkonna spetsialistid, kodanikualgatuse liikmed ja omavalitsuste esindajad selliste rahvakultuuri mõistete üle nagu rahva- ja pärimustants, rahva- ja pärimusmuusika, koori- ja puhkpillimuusika, rahvuslik käsitöö, harrastusteater, vaimne kultuuripärand ja pärimuskultuur, samuti kultuurikorraldus. Arutleti, millised on ootused rahvakultuuri valdkonna eestkõnelejatele, kes neid rolle täidab ja kuidas olla mõjus eestkõneleja.

“Ühise vaate ja laiema pildi tunnetus ning vajadus on meile kõigile väga oluline. Just rahvakultuur on see, mille eest kõik seisame,” ütles koostööseminari korraldaja, eesti rahvakultuuri keskuse vaimse kultuuripärandi osakonna juhataja Leelo Viita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles