Orienteerumishooaja lõpuks tehti päevakutest kokkuvõtteid

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Orienteerumises läbitakse maastikul märgitud kontrollpunkte, mille leidmiseks kasutatakse orienteerumiskaarti ja kompassi.
Orienteerumises läbitakse maastikul märgitud kontrollpunkte, mille leidmiseks kasutatakse orienteerumiskaarti ja kompassi. Foto: Madis Perli

Lääne-Viru orienteerumispäevakute sarjale on selleks aastaks joon alla tõmmatud. Keerulistes oludes korraldatud sari algas kevadel tavapärasest ajast kuu hiljem Tamsalus ja samavõrra hiljem jõuti ka Rakveres sügisel asjaga ühele poole.

“Neliteist etappi sai ikka ära peetud. Osavõtjate hulk lõpus stabiliseerus, kuigi alguses oli etapiti umbes kakskümmend inimest tavapärasest vähem,” kõneles Rakvere Orienteerumisklubi president Kuno Rooba. Kõige väiksema osalejate arvuga orienteerumispäevakul käis Lääne-Virus 60 inimest, osalejaterohkeimaks kujunes aga etapp, kus maastikul otsis kontrollpunkte 114 orienteerujat. “Klassikaline inimeste arv oli etappidel 97-98, kuid neljateistkümne päevaku keskmine tuli 91,21 ja kokku tehti 1277 starti,” lisas Rooba.

Üle Eesti päevakuid korraldavate orienteerumisklubide koondarvestuses on ettevõte Baseilo välja pannud usinuse auhinna neile, kes koguvad hooaja peale kõige rohkem starte. Selles arvestuses juhtis edetabelit Rein Küttim, kes on viimasel kahel-kolmel aastal leppinud teise positsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles