Teenistuskoerad on tänavu üles leidnud poolsada otsitavat inimest

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Raul Bamberg jätkab tööd uute teenistuskoertega, sest tema ustav paarimees Nacho on nüüdseks pensionil. 
Raul Bamberg jätkab tööd uute teenistuskoertega, sest tema ustav paarimees Nacho on nüüdseks pensionil. Foto: Reelika Riimand

Sel aastal on politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenistuskoerte abil Eesti üles leitud 48 inimest, kes olid kadunud, eksinud või ka politsei eest põgenenud.

Teenistuskoerad on abiks olnud kümnete metsa eksinud seeneliste ja kadunud inimeste leidmisel, samuti kümnete kodust lahkunud inimeste asukoha tuvastamisel ja nende elu päästmisel. Koerad aitavad jälge ajada ka olukordades, kus mõni liiklusrikkuja või muu kurjategija politsei eest maastikul põgeneda püüab.

Ida prefektuuri juhtiv koerajuht Raul Bamberg ütles, et teenistuskoera võttes saab politseiametnikule sõna otsese mõttes koerast ja tema koolitamisest elu kutse. "Igal tavakoeral on teatud kaasasündinud instinktid. Kas kutsikast saab aga tulemuslikult töötav teenistuskoer, sõltub sellest, kuidas professionaalne koerajuht iga päev neid instinkte arendab," rääkis ta ja lisas, et teenistuskoeri arendatakse ka mitmekülgselt tegutsema ja eri oskusi omandama.

PPA meeskonda kuulub 83 teenistuskoera, kelle seas on 43 saksa lambakoera, 33 belgia lambakoera, neli inglise springelspanjelit, siledakarvaline retriiver, labradori retriiver ja vene jahispanjel. Enamiku PPA teenistuskoertest moodustavad patrull- ja jäljekoerad, lisaks on välja õpetatud narko-, relva-, lõhkeaine ja rahasuunitlusega teenistuskoeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles