Viru-Nigula vallas jõuti tuumajaama ideest tegevuseni

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ajakirjanike huviorbiidis. Tema selja taha jääb Madala kinnistu, mis on üks neljast võimalikust kohast, kuhu tuumajaam rajada.
Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ajakirjanike huviorbiidis. Tema selja taha jääb Madala kinnistu, mis on üks neljast võimalikust kohast, kuhu tuumajaam rajada. Foto: Viru-Nigula vallavalitsus

Just tegevuseni, mitte tegudeni, sest Eestisse esimest tuumaelektrijaama kavandava osaühingu Fermi Energia juhatuse liige Kalev Kallemets ütles, et järgnevad viis aastat tegeldakse kaalumise ja planeerimisega.

Et tuumajaamaga seotud protsess on pikk, saatiski eelmise aasta alguses loodud äriühing õiguskindluse mõttes eelmisel nädalal Viru-Nigula vallavalitsusele kirja, et saada hoonestusõigus omavalitsusele kuuluvale Madala kinnistule. Osaühingu juhatuse liikme Kalev Kallemetsa sõnul saadeti analoogne kiri kolmapäeval Lüganuse valda.

Kallemets selgitas, et koostöös rahvusvahelise firmaga tehti tuumajaama võimaliku koha valikul esmalt välistamisanalüüs ehk selgitati välja kohad, kuhu kindlasti see rajatis ei sobi. Lõpuks jäid sobilikena sõelale neli paika: üks neist Viru-Nigula ja kolm Lüganuse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles