Nädala kaja: kompromiss

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Ain Liiva

Ehkki poliitikat puudutavad jutud on muutunud paljude jaoks juba tülgastavaks ja ajavad piltlikult öeldes üle serva, meenutan nädala kokkuvõtte alustuseks ühte värsket poliitanekdooti.

See kõlas umbes nii. Jüri lööb ühe järjekordse skandaali puhkedes valitsuskoalitsiooni koosolekul rusika lauale ja ütleb: “Aitab! Nüüd on kaks varianti: kas Mart lahkub ministritoolilt või senine koalitsioon muutub.” Järgmisel hommikul tuleb Jüri rõõmsa näoga uuesti ajakirjanike ette ja teatab: “Olukord on kontrolli all – me saavutasime kompromissi! Koalitsioon jääb püsima ja Mart ei lähe samuti mitte kuskile.”

See anekdoot meenutas mitte just väga ammust perioodi veidi enam kui aasta tagasi, mil riigi mitme kõrge ametiisiku ametiaja lõpu lähenedes kippus katel samamoodi üle keema. Ka siis sundisid siseminister Mart Helme väljaütlemised kõrvu teritama. Sõnakas mees. Võibolla liigagi, sest nende sõnade põhjustatud tagajärgede lappimine neelab meeletult kellegi aega ja energiat. Sooviksin meeleldi teha lehelugu inimesega, kellele kogu seda jama pidevalt seedida ja siluda antakse. Lihtsalt ei ole võimalik, et toosama inimene on Jüri Ratas ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles