Marleen Mülla. Ainult taevas on piiriks

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Sellel suvel kaitses Marleen Mülla täiskasvanute Eesti meistritiitlit, ületades Tallinnas Kadrioru staadionil tema jaoks üsna tagasihoidlikud kolm meetrit ja 75 sentimeetrit.
Sellel suvel kaitses Marleen Mülla täiskasvanute Eesti meistritiitlit, ületades Tallinnas Kadrioru staadionil tema jaoks üsna tagasihoidlikud kolm meetrit ja 75 sentimeetrit. Foto: Madis Veltman

Kas kujutate ette tütarlast, kes teivashüppes probleemideta üle neljameetriseid kõrguseid alistab, mis võrdub piltlikult öeldes maja teise korruse aknast sisse hüppamisega? Säärane heas mõttes hulljulge neiu on rakverlane Marleen Mülla ehk lihtsalt meie Leenu.

Kolmandas klassis Rakvere spordikooli direktori Jaak Vettiku õhutusel kergejõustikutreeningutele jõudnud Marleen Mülla võttis teiba esimest korda kätte samuti Vettiku soovitusel. Nüüd, kümmekond aastat hiljem, on 19-aastasel neiul ette näidata neli Eesti täiskasvanute teivashüppe meistrikulda, rääkimata muudest aja jooksul eri aladel võidetud auhindadest.

“Jaak proovis nii paljusid õpilasi kui võimalik teivast hüppama panna,” meenutab Marleen Mülla, keda tema esimene juhendaja ja sõbrad kutsuvad hellitavalt lihtsalt Leenuks. “Mulle isegi ei meenu, kas teivashüpe mulle siis meeldis või mitte, aga kõik läks kuidagi iseenesest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles