Filmifestival "Kino maale" kompas maapiirkonna nutiteadlikkust

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Festivali grand prix' võitis Anni-Marleen Saare ja Miina Matilda Ristheina film "Ära reosta loodust".
Festivali grand prix' võitis Anni-Marleen Saare ja Miina Matilda Ristheina film "Ära reosta loodust". Foto: Marianne Loorents

Filmifestival "Kino maale" näitas kolmel nädalal filme kõigis 15 maakonnas ligi 80 näitamiskohas enam kui 15 000 inimesele.

Laupäeval, 24. oktoobril tehti Tapal festivalist kokkuvõtteid ning jagati noorte ja laste animatsioonikonkursi preemiaid. "Tänavu fookuses olnud Saksa filmiprogrammid võeti hästi vastu. Sotsiaalse taustaga lühimängufilmid olid vaataja suhtes nõudlikud ja harivad. Sellele vaatamata tõdesid maakohtade kultuuri- ja haridusasutused, et programmid olid oodatud. Kindlasti oodatakse ka järgmistel aastatel festivali toimumist," võttis festivalinädalad kokku ettevõtmise peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Esimest korda oli avatud festivali kodulehel virtuaalne kinosaal, mida väisas ligi 1000 huvilist. Animafilme näidati enam kui 80 Eesti haridus- ja kultuuriasutuses kõigis 15 maakonnas, lisaks kümnes Go Busi bussis ja viies Elroni rongis. Festivali kavas oli üheksa põhi- ja kaks eriprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles