Plaanitav ulmehotell saab maisema ilme

Uue projekti kohaselt peaks vallimäe nõlvale kerkima arhitektuuribüroo 3+1 arhitektid kavandatud hoonetele iseloomulik puitviimistlusega hotell, linnavolikogu majanduskomisjoni liikmetele meeldis aga rohkem pigem esialgne lahendus. FOTO: eskiis

Mitu aastat varjusurmas olnud idee ehitada Rakveresse vallimäe nõlvale Aurora nime all tuntuks saanud ridaelamu kõrvale linna esindushotell on taas hoogu saamas.

Kui 2006. aastal kavandati Rakverre vallimäe nõlvale konsoolile toetuvat futuristlikku maja, siis nüüd on arhitektuuribüroo 3+1 arhitektid teinud hoonele uue projekti, kus hoone maht pisut väiksem ja ka konsool kadunud.

Hotelli arendav Hotell Rakvere OÜ pöördus Rakvere linnavalitsuse poole palvega muuta detailplaneeringut, et oleks võimalik rajada parkla üles vallimäele, hotelli kõrvale.

Volikogu majanduskomisjon leidis, et parkla rajamiseks ei saa luba anda, sest sellesse kohta on kavandatud vaateplatvorm ja väike avalik parkla vaateplatvormi kasutajate jaoks ning hotelli külalised peaksid kasutama Vallikraavi tänava äärde kavandatud avalikku parklat.

Majanduskomisjoni liige Valeri Vaselenko nägi parkla rajamise soovi taga maja eskiislahendusest kadunud konsooli, mille sees pidi esialgsete kavade kohaselt sõitma lift.

“Eks hotelli külastajad tahavad ikka treppi sõita, mitte mäest üles ronida,” arvas ta ja lisas, et on ju võimalik sõita autoga kavandatavasse vaateplatvormi parklasse, seal asjad autost maha tõsta ja seejärel auto Vallikraavi tänava äärde parkida.

Majanduskomisjoni esimees Rainer Miltop arvas, et majanduskomisjon peaks volikogule andma sõnumi, ­millise eskiislahenduse poolt ollakse – kas aastal 2006 esitatud konsooliga hoone või praeguse variandiga –, kuid selge sõnumini komisjon ei jõudnudki.

“Meil oleks vaja ära kuulata linnaarhitekti arvamus ja omanike motiivid maja muutmiseks, et mingit otsust langetada,” sõnas majanduskomisjoni liige Marti Kuusik.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev oli seda meelt, et oluline on arhitektuurse lahenduse ja detailplaneeringu kokkuviimine.

Rakvere linnas on korduvalt nii majanduskomisjoni kui ka volikogu nõudmisel uute avalike hoonete välisilmet muudetud. Rainer Miltop meenutas, et majanduskomisjoni nõudmisel muudeti oluliselt Kroonikeskuse juurdeehituse Saue tänava poolset külge.

“Ka Maxima kauplus on ju näide sama asja kohta,” lisas Valeri Vaselenko.

Samuti majanduskomisjoni koosseisu kuuluv Matti Jõe aga arvas, et arhitekt ja teised spetsialistid on pakutud lahendused üle vaadanud ning millegi ebasobivaga komisjoni ette ei astuta.

2010. a kevadel ütles praegu Londonis elav ja IT-ettevõtlusega tegelev Hotell Rakvere OÜ juhatuse liige Agor Eiskop, et projekti realiseerumine lükkus edasi seoses majandusolukorraga. Siis kuulutati välja ka uus arhitektuurikonkurss.

Tagasi üles
Back