Vinni vald pidutseb terve nädala

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Sünnipäevalaps Vinni vald peab terve nädala kestvat sünnipäevapidu.
Sünnipäevalaps Vinni vald peab terve nädala kestvat sünnipäevapidu. Foto: Ain Liiva

30-aastaseks saanud Vinni vald lükkas tänasega käima juubelinädala, mis kulmineerub suure rahvapeoga pühapäeval.

Kogu selle nädala ootavad Laekvere rahvamaja, Pajusti klubi, Roela rahvamaja ja Ulvi klubi vaatama näitust "Vinni vald linnulennult". 

Vinni valla kultuuritegevuse koordinaatori Urmas Lindlo sõnul on näitusele pandud suured aerofotod, mis on kümne aasta jooksul tehtud valla eri paigus. "Korjasime need mööda valda kokku," lisas Lindlo ja lubas, et tegemist on kihvti näitusega.

Juubelinädal lõppeb suure rahvapeoga pühapäeval Vinni vallamaja juures vabas õhus. Peo teeb Lindlo ütlusil eriliseks see, et tõepoolest kõik rahvamajad ja klubid toovad oma esinejad sellel päeval välja. "Saab laulda ja tantsida, vallavanem Rauno Võrno peab kõnet, nagu ühele vallale kohane on," lausus kultuuritegevuse koordinaator.

Lisaks esineb ansambel Põlder, Müller ja Enver, vermitakse juubelimünti, süüakse üheskoos torti ja õhtu lõpetuseks värvib taevalaotuse kirjuks uhke ilutulestik.

Vinni vald on taasiseseisvunud Eestis üks esimesi omavalitsusi, kus taastati omavalitsusüksuse staatus. Omavalitsuse staatus anti Vinni vallale 1. novembril 1990. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles