Lokaatorkõrvad ja röntgensilmad tabavad igapäevaelu valupunkte

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Rohuaia lasteaia kuue poisi film “Superrobotid lähevad lasteaeda” pälvis parima futuristliku filmi eriauhinna. Auhinnagalale vallavanem Riho Telli käest diplomit vastu võtma oli jõudnud kuuest autorist neli.
Rohuaia lasteaia kuue poisi film “Superrobotid lähevad lasteaeda” pälvis parima futuristliku filmi eriauhinna. Auhinnagalale vallavanem Riho Telli käest diplomit vastu võtma oli jõudnud kuuest autorist neli. Foto: Marianne Loorents

Kui eelmistel aastatel on festivali “Kino maale” laste ja noorte võistlusprogrammis olnud palju filme koolikiusamisest, siis tänavu olid aktuaalseteks teemadeks keskkonnakaitse ning diskrimineerimine.

Laste ja noorte lühianimatsioonide töötubadest ning nendega kaasnenud võistlusest võttis osa üle 80 õpilase ning 14 ajateenijat, valmis 40 filmi. “Noortel on kõrvad nagu lokaatorid ja silmad kui röntgenikiired, miski ei jää tähelepanuta,” lausus filmifestivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Festivali grand prix’ võitis film “Ära reosta loodust!”, mille autorid on Tapa gümnaasiumi tüdrukud Anni-Marleen Saar ja Miina Matilda Risthein. Kõige rohkem preemiaid ehk koguni kolm sai aga Albu põhikooli õpilaste Romi Tammlehe, Mari-Leen Talpase ja Grete Roosi film “Parim part”. Seda filmi pidasid oma eriauhinna vääriliseks Nukufilm, Nukufilmi lastestuudio ja Eesti Filmi Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles