Priit Kuusk ehk Wend pajatas laekverlastele laevakoka elust

Copy
Priit Kuusk ehk Wend tutvustas Laekveres oma raamatut "Laevakokk Wend".
Priit Kuusk ehk Wend tutvustas Laekveres oma raamatut "Laevakokk Wend". Foto: Liisa Uukkivi

Neljapäeval oli võimalus Laekvere rahvamajas minna jutustuste kaudu reisile koos laevakoka ja ränduri Wenna ehk rahvusringhäälingu uudisteankru Priit Kuusega.

Õhtu põhiteemaks oli Priit Kuuse raamatu "Laevakokk Wend" esitlemine.

Laekvere rahvamaja oli kaunistatud mereteemaliselt ning Jaama Trahteri temaatilises menüüs olid sellised suupisted nagu Tüürimehe Töövõit, Admirali Amps, Kapteni Silm, Madruse Mari, kokteil Kaine Merelaine.

Siira ja avala suhtlemisega Priit Kuusk haaras publiku kohe enesega seiklustele kaasa, rääkides väga humoorikalt oma elu kahest kirest: rändamisest ja kokkamisest.

Priit Kuusk kõneles, et juhuslikult tekkinud mõttest teha elus veel midagi põnevat, tekkis ülikooli sõpruskonnast Uhhuduuri seltskond, kes on endale eesmärgiks võtnud ratastega ümber maailma sõita.

"Praeguseks on läbitud viis etappi Ulaanbaatarist Aasias kuni Limasse Lõuna-Ameerikas," sõnas Kuusk. Wenna vahendusel said kokkutulnud osa seltskonna seiklustest väga erinevates riikides.

Ta rääkis ka sellest, et naljaga tehtud pakkumisest hakata laevakokaks sai tema jaoks ühel päeval tõelisus – purjelaev Admiral Bellingshauseni pardal, mis sõitis Kroonlinnast Antarktikasse, et tähistada 200 aasta möödumist admiral von Bellingshauseni ekspeditsioonist Antarktikasse.

Esmalt plaanis olnud kaheksa päeva Läänemerel laeval kokata tekitas soovi pikemaks seikluseks ning Wennal õnnestus saada laeva pardale veel neljaks kuuks Atlandi ookeani ületamisel.

Seal juhtunust kirjutabki ta raamatus "Laevakokk Wend". "Teada saab, kuidas toimis elu purjekal, milline kord valitses kambüüsis, millest tehti süüa," edastas Kuusk.

Õhtu Laekveres, täis põnevaid seiklusi, möödus linnulennul ning koju mindi mõnusas meeleolus. Kõik 30 raamatut koos Wenna autogrammiga müüdi hetkega – teost saatis edu. 

Kohtumisõhtu sai teoks kohaliku raamatukogu ja rahvamaja koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles