Sillamäe firmad peavad parema õhu nimel pingutama

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Sillamäe õhu kvaliteet paraneb vähehaaval.
Sillamäe õhu kvaliteet paraneb vähehaaval. Foto: Meelis Meilbaum

Hiljuti lõppenud õhumõõtmiste kokkuvõte näitab, et Sillamäel on õhu kvaliteet parem, kui see oli 2014. aastal, siiski peavad sadamas tegutsevad ettevõtted koostama lõhnaaine vähendamiseks tegevuskavad.

Linnaelanike jätkuvaid kaebusi silmas pidades tellis keskkonnainspektsioon 2019. aastal Eesti keskkonnauuringute keskuselt jätkuuuringu, mille eesmärk oli hinnata lõhnaaine esinemissagedust ning 2014. aasta hindamistulemuste põhjal rakendatud lõhnaainete vähendamise tegevuskavade tulemuslikkust.

Kuus kuud kestnud ja kolmes mõõtepunktis toimunud lõhnaaine mõõtmise tulemustest nähtus, et kui kahes Sillamäe linna mõõtepunktis jäi lõhnaaine esinemise sagedus vahemikku 11–14 protsenti, saadi Sillamäe linnast lõunasse jääva suvilate piirkonna mõõtepunktis tulemuseks 21 protsenti. Lõhnaaine häiringutase loetakse ületatuks 15 protsendi juures.

“Võrreldes 2014. aasta uuringuga ei esinenud enam häiringutaseme ületamist Sillamäe mõõtepunktis, samuti on viimastel aastatel veidi vähenenud Sillamäe lõhnakaebuste arv,” märkis keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitseosakonna peainspektor Kuldar Rikma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles