PÖFF-i filme saab vaadata virtuaalselt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
"Enfant terrible". Rainer Werner (Oliver Masucci) aktsioonis.
"Enfant terrible". Rainer Werner (Oliver Masucci) aktsioonis. Foto: Kaader filmist

24. Pimedate Ööde filmifestival leiab aset kombineeritud kujul – filme saab esimest korda vaadata nii kinodes kui ka virtuaalselt üle terve Eesti.

Tänavuse PÖFF-i külalisriik on Saksamaa, sestap on Saksa filme festivali kavas seekord rohkem kui kunagi varem – kokku 15. Esinduslik fookusprogramm kannab pealkirja "Uus Saksa film" ja seda esitleb Goethe Instituut.

Pimedate Ööde filmifestival teeb kummarduse Saksa filmi suurkujule Rainer Werner Fassbinderile, kes saanuks tänavu 75-aastaseks. Festival avatakse tema eluloofilmiga "Enfant terrible". "See on kindlasti üks selle aasta kõige huvitavamaid ja vastuolulisemaid filme, mis peaks tekitama meie #metoo ajastul suurt vastukaja," ütles PÖFF-i juht Tiina Lokk.

"Enfant terrible" kuulub ka Euroopa filmiakadeemia aasta parimate mängufilmide eelvalikusse. Saksamaa kinodes on see alla 16-aastastele vaatajatele keelatud.

Põhivõistlusprogrammis jõuab rahvusvahelise esilinastuseni Oliver Rihsi film "Puurilinnud", mille tegelaskujud on pärit reaalsest elust. Debüütfilmide võistlusprogrammis näeb esimest korda maailmas Frédéric Hambaleki filmi "Olümpose modell", võistlusprogrammis "Põhjusega mässajad" osaleb näitleja Moritz Bleibtreu režiidebüüt, psühholoogiline põnevusfilm "Korteks".

Valikusse kuulub ka terve hulk märgilisi ja suurtel rahvusvahelistel festivalidel esilinastunud teoseid.

PÖFF toimub 13. novembrist 29. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles