Kuidas saada (filmi)vanaemaga tuttavaks?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tiina Mälberg ja Raimo Pass filmis "Vanaema, saa tuttavaks".
Tiina Mälberg ja Raimo Pass filmis "Vanaema, saa tuttavaks". Foto: Kaire Projekt

Lühifilm "Vanaema, saa tuttavaks", kus on roll Rakvere teatri näitlejal Tiina Mälbergil, otsib teostumiseks häid hooandjaid.

Film "Vanaema, saa tuttavaks", mille režissöör on Kaire Russ, räägib konfliktist vana ja uue generatsiooni vahel ning ühiskonna reeglite muutumisest, mis annab paljudele esimest korda elus võimaluse elada iseendaga kooskõlas. 

Filmis mängivad Tiina Mälberg, Raimo Pass, Mait Joorits, Eliis Uudeküll ja teised. Tiina Mälbergi tegelane satub filmis sündmuste keerisesse keskmise põlvkonna esindajana: ta on 80. sünnipäeva tähistava vanema tütar, kelle vennatütre ümber sõlmub konflikt. Näitleja sõnul pole see päris tavaline film, kuigi räägib perekondlikust sündmusest.

"Kas armastus on õnne, rõõmu ja jagamise või häbi ja salgamise asi? Kas abielu on midagi iseenesestmõistetavat, on selleks vaid teatud inimestel õigus? Ja kes selle otsustab? Kas perekond on ühtviisi kindluseks ja toeks selle kõigile liikmetele või tuleb keegi välja tõrjuda ja miks? Need küsimused on viimasel ajal laialdasel käsitlemisel. Vastuse-vastuste leidmine nagu ka armastus ise vajab aga julgust. Kes selles osas aga endas selgust on saanud, võib vabalt toetada ühe lühifilmi sündi," rääkis Tiina Mälberg.

Filmi meeskond soovib koos toetajatega "luua see jant, et nutta ja naerda koos kinos või arvutiekraani taga ja võibolla tuua õige natukene mõistmist siia ilmaruumi".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles