Ühispöördumine: Vabaduse kirik – Pauluse kirik – Kalevi hall – Arvo Pärdi muusikamaja (1)

Copy
Kristiina Aasvee, Kristiina Hussari ja Anne Kose loodud Pärdi muusikamaja arhitektuurikonkursi võidutöö näeb ette hoonete püstitamise ringteele.
Kristiina Aasvee, Kristiina Hussari ja Anne Kose loodud Pärdi muusikamaja arhitektuurikonkursi võidutöö näeb ette hoonete püstitamise ringteele. Foto: eskiis

Selleks et rääkida kultuuriobjektidest, tuleb minna ajas enam kui 20 aastat tagasi, kui riigikogu otsustas, et riiklikult tähtsate kultuuriehitistena peavad kerkima Eesti muusika- ja teatriakadeemia, Kumu ja eesti rahva muuseum. Tänaseks on need objektid valmis ja üks peatükk läbi.

Keerame uue lehekülje, vaatame tulevikku ning rajame järgmised kultuuriobjektid, mis teeks Eesti igal moel suuremaks. Praegu saavad nii Tallinn kui ka Tartu kultuuriobjektidega uhkustada, aeg on vaadata kuldsest ringist väljapoole ning rajada riiklikult tähtis kultuuriobjekt Rakverre.

Pauluse kogudus ostis 1933. aastal Rakveres Vabaduse platsi ääres kaks kinnistut. Sümbolite arhitekt Alar Kotli projekteeris 1935. aastal kogudusele Eesti vabaduse kirikuna hoone, tähistamaks Eesti vabariigi iseseisvuse 20. aastapäeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles