Lapsed süüvisid Sookolli maailma

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Omaloominguvõistlus “Kuidas elad, Sookoll?” lõpetati Tudu järve ääres, kohal olid loomulikult ka Sookoll ja Poku, kes rääkisid oma elust soos ja rabas ning jagasid lastele ja juhendajatele tunnustust.
Omaloominguvõistlus “Kuidas elad, Sookoll?” lõpetati Tudu järve ääres, kohal olid loomulikult ka Sookoll ja Poku, kes rääkisid oma elust soos ja rabas ning jagasid lastele ja juhendajatele tunnustust. Foto: Kunderi Selts

MTÜ Juhan Kunderi Selts on maakondlikke laste omaloominguvõistlusi korraldanud juba üle 20 aasta teemadel, millega ka kirja- ja koolimees Juhan Kunder ise omal ajal tegeles. Sel aastal kutsuti lapsi üles joonistama-kirjutama soode ja rabade vajalikkusest ning hoidmisest – omaloominguvõistlus lükati käima teemal “Kuidas elad, Sookoll?”.

Võistluse korraldajad lootsid, et teemat lahates tulevad nii õpetajatele kui ka lastele soode ja rabade ilu, valu ja võlu tunduvalt lähemale. Nii läkski.

Rakvere valla kolmes koolis lastele kunstitunde andev Kille Kruuv tõdes, et tänapäeva lapsed on enamasti kõik soos ja rabas käinud juba ainuüksi õppekäikudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles