Taas Virumaa Koolitoit OÜ: Aseri koolikokk ei tulnud saamata palga pärast tööle

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aseri kooli lapsed pidid täna leppima toiduga, mida ei valmistanud nende kooli kokk, sest inimene lahkus saamata palga pärast ametist.
Aseri kooli lapsed pidid täna leppima toiduga, mida ei valmistanud nende kooli kokk, sest inimene lahkus saamata palga pärast ametist. Foto: Vladislav Musakko

Aseri kooli kokk teatas eile direktorile, et tema rohkem tööle ei tule, kuna ta pole juba pikemat aega palka saanud. Kokk töötas Virumaa Koolitoit OÜ-s, kuid Aseri kooli ja lasteaia lastele valmistas ta toitu Aseri kooli köögis.

Aseri lapsed lõunasöögita siiski ei jäänud: Virumaa Koolitoit saatis supi sinna termoses. "Praeguse seisuga magustoitu pole," ütles Aseri kooli direktor Eha Polluks mõni minut enne kella 12. "Supi kvaliteedi ja koguse kohta hetkel hinnangut veel anda ei saa, sest söögivahetund alles tuleb."

Polluksi sõnul peaks Virumaa Koolitoit OÜ-l olema Aseris kaks töötajat: kokk ja abitööline. "Nad teevad või tegid süüa ka lasteaia lastele, ühele inimesele olnuks koormus liiga suur," kõneles ta. "Abitööline ei tulnud tööle juba alates esmaspäevast. Ma täielikult mõistan teda – tööl on ta alates 1. septembrist, kuid tööandja pole temaga siiamaani töölepingut sõlminud ja palka maksnud. Kokk, kelle toite lapsed väga armastavad ja hindavad, rabas üksi veel kolm päeva, aga eile õhtul sai temalgi mõõt täis ja ta tõi köögi võtmed minu lauale ära. Nii palju kui mina tean, pole ta palka saanud juba pikemat aega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles