Kraavi puhastamine jättis Võsu ja Käsmu elektrita

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Elektrikatkestuse põhjustas kraavi puhastamine. Pilt on illustratiivne.
Elektrikatkestuse põhjustas kraavi puhastamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Elektrilevi/Jarek Jõepera

Teisipäeva pärastlõunal jäid Võsul ja Käsmus elektrita 871 klienti. 512 kliendil taastati elekter tunni aja jooksul, kuid 359 tarbijat pidid voolu ootama terve ööpäeva.

Elektrilevi pressiesindaja Ivar Jurtšenko sõnul vigastati kooskõlastamata kaevetööde käigus maaalust kaablit. "Tööd ei olnud kuidagi seotud Elektrileviga," selgitas Jurtšenko.

Jurtšenko jätkas, et vigastatud kaabli remont sai tehtud teisipäeva hilistel öötundidel, aga esmane pingestamine oli ebaedukas. "Järgmisel hommikul teostasid partnerettevõtte kaks rikkebrigaadi täiendavad otsingud ja kontrollid ning päeva teises pooles saadi elektrivõrk edukalt pingestatud."

Haljala valla järelevalvespetsialist Tiit Jõgi kommenteeris, et kaablit vigastati kraavi puhastamise käigus. "Selliste tööde jaoks ei olnud kaeveluba tarvis. Naljakas muidugi, et kaabel nii maapinna lähedal selles kohas oli," kõneles Jõgi.

Jõgi jätkas, et Elektrilevi nende poole pöördunud ei ole ja ilmselt ajavad kraavi puhastaja ja Elektrilevi asja omavahel ära. "Kahju oli iseenesest üsna suur, aga valda ühtegi avaldust veel kummaltki poolt tulnud ei ole. Kui aga tuleb, siis hakkab vald asja menetlema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles