Pärimusmuusikute sünnipäevakontsert kõlab koos muinasjutuga

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Noorteorkestri Pärimusmuusikud on esinenud kümnel Viru Folgil ja neid esinemisi oodatakse alati väga. Ka pühapäevasel kontserdil kõlavad paljud lood, mis just Viru Folgi tarvis selgeks õpitud.
Virumaa Noorteorkestri Pärimusmuusikud on esinenud kümnel Viru Folgil ja neid esinemisi oodatakse alati väga. Ka pühapäevasel kontserdil kõlavad paljud lood, mis just Viru Folgi tarvis selgeks õpitud. Foto: Heiko Kruusi

Virumaa Noorteorkestri Pärimusmuusikud astuvad homme Rakvere kultuurifestivali raames publiku ette oma lemmiklugudega – kõlavad nii Iiri, Norra, Ameerika kui ka Kihnu ja Väike-Maarja juurtega pillilood, mis põimitud muinaslooga. Ja soovi korral saab muidugi tantsida – ikkagi pärimusmuusika!

Virumaa Noorteorkestri Pärimusmuusikud on koos mänginud 20 aastat, tõsi, selle ajaga on väga paljud mängijad vahetunud: ühed on koolid lõpetanud, edasi õppima läinud ning teised noored asemele astunud. Orkestris on kaasa löönud tuntud rahvamuusikud Maarja Nuut, Taavet Niller ja Villu Talsi, selle esimene juhendaja Jaanus Põlder on tõusnud rahvamuusika valdkonna üldjuhiks suurtel pidudel.

Praegu mängib orkestris üle kahekümne noore muusiku juhtide Riina, Anne-Ly ja Katariina Linde ning õpetajate Eve Sarneti ja Eva Siili juhendamisel. Põhiliselt õpitakse lugusid kuulmise järgi, seaded sünnivad proovides koos mängides, kuid vajadusel võetakse appi ka noodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles