Lääne-Virumaa uus haigusjuht on seotud nakatumisega töökohal

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1201 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 80 (6,7%) tulemus osutus positiivseks. Üks positiivne testitulemus laekus ka Lääne-Virumaale

Lääne-Virumaa uus haigusjuht on seotud nakatumisega töökohal.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 46 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa ning Hiiumaale ja Tartumaale neli positiivset testitulemust. Pärnumaale lisandus kaks juhtumit ning Jõgevamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale ja Valgamaale üks uus koroonaviiruse juhtum. 11 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 68,28 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 4,3%.

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on viimasel ajal tõusnud positiivsete testide osakaal: kui koguarvestuses on positiivseid tulemusi alla kahe protsendi, siis möödunud ööpäeva vaates oli vastav näitaja kolm ja pool korda suurem. Lanno sõnul on muret tekitav Harjumaa olukord, mille haigusjuhtude osakaal oli möödunud ööpäeval ligi 60 protsenti. "Kuna nakatumiste arv on kasvanud, tuleb väga tõsiselt järgida terviseameti antud juhiseid ning hoida distantsi nii tööl kui avalikus ruumis viibides," ütles Lanno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles