Rakvere kultuurifestivali avakontsert tõi kokku kõige noorema publiku

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rahvusooper Estonia Ooper-Kvarteti kontsert tõi Rakvere linnavalitsuse valgesse saali kõige pisemad koos oma vanemate või vanavanematega.
Rahvusooper Estonia Ooper-Kvarteti kontsert tõi Rakvere linnavalitsuse valgesse saali kõige pisemad koos oma vanemate või vanavanematega. Foto: Martin Piir

Piduriidesse sätitud väikelapsed kuulasid hoolega, kuidas kõlavad kokku tšello, viiul, vioola ja mandoliin. See, et vahepeal mõni neist mõne sõna vahele poetas või jooksutiiru tegi, oligi ette nähtud – rahvusooper Estonia kõige pisematele mõeldud kontsert just selline ongi. Helge, lõbus ja huvitav.

Aasta ja nelja kuu vanune Kaur Priks oli koos oma ema Tiiu Mürgi ja isa Kristjan Priksiga esimeste seas, kes rahvus­ooper Estonia kõige pisematele mõeldud kontserdile “Loomad ja loodus” jõudis. Vanemad valisid teadlikult koha esireas ehk Rakvere linnavalitsuse valge saali lava ees imeilusal rahvusooperi õmblejate just selleks kontserdisarjaks valmistatud tekil. See oli Kauri jaoks teine Estonia kontsert: aasta tagasi oli ta beebina samuti publiku seas.

“Talle meeldib muusika väga ja õhtuti küsib seda kodus ekstra,” ütles ema Tiiu. Lapse lemmikpala on “Mäekuninga koopas” Edvard Griegi “Peer Gyntist”, täpsustas isa Kristjan Priks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles