Metsavendade auks ja mälestuseks avati tahvel ning punker

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Lebavere metsas avasid metsavennapunkri kaane Heili Tammus Väike-Maarja Muuseumisõprade Seltsist ja Heiki Magnus Eesti Endiste Metsavendade Liidust – huvilised on oodatud külastama.
Lebavere metsas avasid metsavennapunkri kaane Heili Tammus Väike-Maarja Muuseumisõprade Seltsist ja Heiki Magnus Eesti Endiste Metsavendade Liidust – huvilised on oodatud külastama. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja lähistel Lebavere laanes, mõnisada meetrit RMK Eestit läbivast metsateest, ootab avastamist taastatud metsavennapunker. Laupäeval avati pidulikult nii punker metsas kui ka mälestustahvel Väike-Maarja kirikus.

Kaljo Tamme mälestuste kohaselt ehitati paarkümmend aastat tagasi Väike-Maarja lähistele Lebavere metsa metsavennapunker. Nüüd on see taastatud. Kaljo Tamme vend Martin Tamm varjas end sealses metsas aastatel 1944–1954 ning üks tema punkritest oli tõepoolest praegusest punkrist pisut eemal. Kus täpselt, on muutunud maastiku tõttu keeruline kindlaks teha.

Koos Kaljo Tammega oli laupäeval metsavennapunkrit uudistamas tema lapselaps Grete Tamm, kes oli kaasa võtnud neljanda põlve esindaja, aastase poja Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles