Koroona sunnib Rakvere gümnaasiumis distantsõppele 82 üheteistkümnendikku

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere gümnaasiumi 11. klassi õpilane on koroonas, see tähendab, et distantsõppele jääb kogu lend. 
Rakvere gümnaasiumi 11. klassi õpilane on koroonas, see tähendab, et distantsõppele jääb kogu lend. Foto: Marianne Loorents

Eile õhtul teavitas terviseamet Rakvere gümnaasiumi juhtkonda, et üks kooli 11. klassi õpilane on nakatunud koroonaviirusega. Noor viibis viimati koolis eelmisel reedel, esmaspäeval suunati distantsõppele tema klassikaaslased, alates tänasest õpib kodus kogu lend – 82 noort. Vabaduse tänava koolimajas on töötajatel kohustus kanda kaitsevisiiri või -maski.

Koroonadiagnoosi saanud noor haigestus pereringis, reedel viibis ta veel koolis, esmaspäeval teadis koolipere, et ta läheb end testima. Tulemuse ootuses otsustati tema klass suunata distantsõppele. 

Rakvere gümnaasiumi direktor Riina Veidenbaum ütles, et seda tehti ennetavalt. Kui eile õhtul saabus diagnoos, oli selge, et kõigi kolme paralleelklassi õpilased, 82 noort, peavad jääma kaheks nädalaks koju õppima. 11. klassi noored puutuvad kokku ühistes keele- ja kehalise kasvatuse tundides. 

Rakvere gümnaasium koolipere asub kahes majas. Vabaduse tänava koolimajas on alates tänasest kõikidel töötajatel kohustuslik kanda kaitsemaski või -visiiri, Tallinna tänava koolimajas on see töötajatel soovituslik.

Koolijuht sõnas, et terviseametile on edastatud õpilaste nimekiri, lähikontaktsetega võetakse ühendust ja selgitatakse koduse isolatsiooni reegleid.

Riina Veidenbaum pani noortele südamele, et nad suhtuksid äärmiselt vastutustundlikult koduse isolatsiooni reeglitesse ja jälgiks oma tervist. Ta tuletas meelde, et ei tohi käia trennis, huvikoolides ega kohtuda sõpradega. "Vaid äärmiselt vastutustundliku käitumisega hoiame ära viiruse edasise levimise," lausus Veidenbaum. 

Direktori sõnul on neil varasem kogemus koroonahaigega olemas, teised õpilased on koolis ja õppetöö jätkub. 

Septembri lõpus sai koroonadiagnoosi nende kooli lõpuklassi noor. Koju jäi siis 57 abiturienti ja kaks pedagoogi. Õpetajatel oli tookord samuti kaks nädalat kohustus kanda kaitsevisiiri või -maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles